Owls Cake Pops
dicembre 27, 2012(English version below)
La preparazione è piuttosto semplice e divertente:
- 200g cioccolato al latte e bianco
- 100g panna
- 1 cucchiaio di miele
- biscotti di pasta frolla
- cacao q.b.
- chiodi di garofano q.b.
- zenzero q.b.
- 100g cioccolato al latte
- 100g cioccolato bianco
Decorazione
- pasta di zucchero
- colorante oro in spray e in polvere
- bastoncini da cake pops
- base di polistirolo
Per crearli ho semplicemente frullato dei biscotti di pasta frolla, e unito la ganache di cioccolato, fatta con panna, cioccolato fuso, un cucchiaio di miele, un pizzico di chiodi di garofano e zenzero: per il ripieno di quelli bianchi ho scelto il cioccolato bianco, per quelli marroncini il cioccolato al latte e del cacao.
Ho impastato a mano e creato la forma di gufetti, modellando una pallina allungata con due punte per le orecchie. Ho sciolto a bagno maria il cioccolato, ho intinto nel cioccolato la punta dei bastoncini da "cake pops" (leccalecca con tortino) e li ho infilzati senza rovinare la forma. Evitiamo di usare bastoncini di plastica che fanno scivolare l'impasto.
Preparo intanto le decorazioni di pasta di zucchero, ovvero le alette, che ricopro di colorante dorato in spray, e gli occhi con contorno sfumato in oro. Li incollo con la gomma arabica diluita nell'acqua e non appena sono asciutti, li confeziono con nastri dorati, presentandoli in una bella scatola dorata natalizia. E con questa piccola ricetta natalizia, Ginger augura a tutti i suoi cari un dolce e felice Natale!
(English version)
For Christmas, Ginger loves delighting her dear friends with little thoughts... I liked the sweet eyes of my Choco Bird so much that this year I chose them for Christmas, and inspired to Neve, I decide to give lucky owlies as Christmas treats: cute cake pops with white or milk chocolate filled with chocolate ganache and shortbread.
The preparation is quite simple and funny:
Ingredients
To create them I just whip the shortbread, and I join the chocolate ganache made with cream, melted chocolate, a tablespoon of honey, a pinch of cloves and ginger: for the filling of the white ones I chose white chocolate for the brownish ones milk chocolate and cocoa.
I knead by hand the dough and I create the owl-shapes, making a long ball with two tips for the ears. I melt the chocolate in bain marie, I dip in chocolate sticks the tip of the cake pops (lollipops with little cake) and I stab them without ruining the shape. Just avoid using plastic sticks that glide the dough. If you want we can use the wooden ones, but you can not clean the dripped chocolate.
Once sticked them all, I let them cool in the freezer for a few minutes. Then we take the melted chocolate, white and milk in separate pots, and I dip them covering them entirely. I pour the excess shaking them gently on the edge of the pot. To dry them the best is to to get a polystyrene base where sticking them separately.
Meanwhile, I prepare the decorations of sugar paste: little wings covered with golden spray, and eyes with golden soften outline. I glue them with arabic gum diluted in water, and as soon as they are dry, we can wrap them with golden ribbons, presenting them in a beautiful golden Christmas box.
With this cute recipe Ginger wishes to all her dears a sweet merry Christmas!
Ho impastato a mano e creato la forma di gufetti, modellando una pallina allungata con due punte per le orecchie. Ho sciolto a bagno maria il cioccolato, ho intinto nel cioccolato la punta dei bastoncini da "cake pops" (leccalecca con tortino) e li ho infilzati senza rovinare la forma. Evitiamo di usare bastoncini di plastica che fanno scivolare l'impasto.
Volendo possiamo usare quelli di legno, ma non sarà possibile pulire il cioccolato che cola. Una volta infilzati tutti, li lasciamo raffreddare nel freezer per pochi minuti. Prendiamo poi il cioccolato fuso, bianco e al latte in pentole separate, e li immergiamo ricoprendoli interamente. Io faccio poi colare l'eccesso scuotendoli delicatamente sul bordo della pentola. Per farli asciugare è meglio procurarsi una base di polistirolo dove infilzarli separatamente.
(English version)
The preparation is quite simple and funny:
- 200g milk/white chocolate
- 100g cream
- 1 tablespoon of honey
- shortbread
- cocoa to taste
- cloves to taste
- ginger to taste
- 100g milk chocolate
- 100g white chocolate
- sugar paste
- coloring gold spray and powder
- cake pops sticks
- polystyrene base
To create them I just whip the shortbread, and I join the chocolate ganache made with cream, melted chocolate, a tablespoon of honey, a pinch of cloves and ginger: for the filling of the white ones I chose white chocolate for the brownish ones milk chocolate and cocoa.
I knead by hand the dough and I create the owl-shapes, making a long ball with two tips for the ears. I melt the chocolate in bain marie, I dip in chocolate sticks the tip of the cake pops (lollipops with little cake) and I stab them without ruining the shape. Just avoid using plastic sticks that glide the dough. If you want we can use the wooden ones, but you can not clean the dripped chocolate.
Once sticked them all, I let them cool in the freezer for a few minutes. Then we take the melted chocolate, white and milk in separate pots, and I dip them covering them entirely. I pour the excess shaking them gently on the edge of the pot. To dry them the best is to to get a polystyrene base where sticking them separately.
Meanwhile, I prepare the decorations of sugar paste: little wings covered with golden spray, and eyes with golden soften outline. I glue them with arabic gum diluted in water, and as soon as they are dry, we can wrap them with golden ribbons, presenting them in a beautiful golden Christmas box.
With this cute recipe Ginger wishes to all her dears a sweet merry Christmas!
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