Poppy Shoes
gennaio 18, 2013(English version below)
Sono ripiene di deliziosi gioiellini allo zenzero e cacao, impreziosite e personalizzate da una decorazione colorata e con iniziali a piacere.
Vediamo come farle:
- cartoncino nero A4
- carta regalo dorata
- nastro colorato (alto: 1cm x 50cm; basso: 5mm x 50cm)
- stampa per tacco gioiello
- forbici
- cola stick
- una punta di bicarbonato
- 75g burro
- 175g farina 00
- un piccolo uovo
- 80g zucchero
- 75g miele
- 1 cucchiaino di cannella
- una punta di chiodi di garofano in polvere
- una spolverata di noce moscata
- 1 cucchiaino di zenzero
- cacao in polvere
- gocce di cioccolato
- coppapasta (diametro 3cm)
- pasta di zucchero e colorante (un colore a piacere e dorato in polvere)
- stampini per iniziali
- gomma arabica in polvere
- carta trasparente per confezionarli
- nastro adesivo
Farcitura
- 200g cioccolato bianco
- 200g panna
- un cucchiaio di miele
- zenzero q.b.
Impreziosisco il tacco con una stampa floreale per rendere le mie pumps un vero gioiello. Io seguo i pattern poppy di Ginger&Jane, ma possiamo sbizzarrirci ovviamente...!
Per dare un tocco di romanticismo, aggiungo anche un fiocco alla punta con il nastro più alto. Faccio prima il piccolo fiocco, avvolgo le punte del nastro intorno alla scarpa e le chiudo con colla stick.
Per i confetti, biscottini colorati al cacao, seguo la ricetta del gingerbread, aggiungendo del cacao e gocce di cioccolato. Lasciata riposare la pasta, la stendo a 3mm circa e la ritaglio in tanti dischetti di 3cm di diametro. Li inforno a 180° per 7-8min. Non devono imbrunire troppo!
Poi stendo la pasta di zucchero colorata, ritaglio dei dischetti con lo stesso coppapasta di 3cm, incido con gli stampini le iniziali e li faccio aderire sui biscotti con la gomma arabica diluita. Abbellisco ancora con dei piccoli fori intorno fatti con metà stuzzicadenti e spennello con la polvere dorata le iniziali, i fori e qualche striscia "grunge" un po' a casaccio.
Preparo la ganache unendo gli ingredienti nel pentolino caldo. Frullo il composto e lo lascio addensare nel freezer per un paio di ore. Dovrà risultare abbastanza densa da non colare. Accoppio e farcisco con la ganache, aiutandomi con una sac à poche.
Per inserirli nella scarpa, ne confeziono cinque avvolgendoli intorno alla carta trasparente e chiudo con il nastro più basso ovviamente dello stesso colore dei Confetti.
Beh ci siamo, basta inserirli nelle scarpette e voilà! La befana potrà sostituire le sue "scarpe tutte rotte" con queste sexy pumps, e riempirle di dolci davvero deliziosi, per il palato e per gli occhi!;)
…Magari la prossima volta vedrò di accontentare anche i Gentlemen... Siate pazienti ometti!;)
English version
Here they are the stylish high heels of Ginger&Jane! Do you like them?;) It's an original idea to replace the "broken shoes" of the "Befana"(italian witch who brings sweet gifts for Epyphany), or a colorful and glam thought for Carnival, or to dedicate it to the shoe-addicted women on March 8! Well, certainly these totally chic jewelry pumps will be appreciated by all!;)
They are filled with delicious ginger and cocoa "Confetti", personalized with a colorful decoration with initials.
Let's see how to do these Ginger Shoes:
Ingredients
Shoe
- A4 black cardboard
- golden wrapping paper
- colored ribbons (big: 1cm x 50cm, small: 5mm x 50cm)
- printed heel jewel
- scissors
- glue stick
- a tip of bicarbonate
- 75g butter
- 175g flour 00
- a small egg
- 80g sugar
- 75g honey
- 1 teaspoon of cinnamon
- a hint of clove powder
- a sprinkling of nutmeg
- 1 teaspoon of ginger
- cocoa powder
- chocolate chips
- round mould (3cm)
- sugar paste and color dust (colors you like and golden powder)
- stencil with initials
- arabic gum powder
- transparent paper for packing them
- Scotch tape
- 200g white chocolate
- 200g cream
- a spoonful of honey
- ginger to taste
Let's start with the shoe silhouette, that I cut in a A4 black cardboard. I cover the sole with golden wrapping paper and then I start creating the shoe form.
I embellish the heel with a floral print to make my pumps a gracious jewel. I follow the poppy pattern of Ginger&Jane, but you can create every kind of pattern...!
To give a touch of romance, I add a bow to the shoe tip with the bigger ribbon. I do at first a small bow, I wrap the ends of the ribbon around the toe and then I close them with glue stick.
Now I prepare the Confetti, round and colorful as Confetti, reminiscent of the holiday season of Carnival.
I start with the filling: I make a white chocolate ganache with ginger, boiling the cream with the melted chocolate, also combining ginger and honey. I amalgamate with the mixer and I let it cool in the freezer for several hours. Meanwhile, I prepare the ginger biscuits, following the recipe of gingerbread, but also adding a few tablespoons of cocoa powder and chocolate chips.
Let the dough rest, I roll it out for about 3mm, I cut many disks of 3cm diameter, and I let them bake at 180 ° C for 7-8min. They shouldn't become too brown!
Then I stretch out the colored sugar paste, I cut out disks with the same 3m round mould, I carve initials with stencils, and I join them to the biscuits with diluted arabic gum. I still embellish with small holes made around with a half toothpick and I cover initial, holes and some "grunge" brushes with golden dust. I couple them and I fill them with the ganache, which should be very thick, helping me with a pastry bag.
To insert them into the shoe, I wrap five of them with transparent baking paper closing it with a small ribbon matched with the color of Confetti.
Well, next time I'll try to satisfy even the gentlemen... Be patient little boys!;)
Well, next time I'll try to satisfy even the gentlemen... Be patient little boys!;)
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